First attempt, it could be better! The painting thing, I mean. Thank you , oh Great Klimt – for the inspiration to make it and to search some information about the tree of Life! Next time – with colour, I promise!
The taste: it goes with every raw cake I make up and up! The recipe comes in a comment.
Първи опит, може и по-добре! Рисуването имам предвид. Благодаря ти, о Велики Климт – за вдъхновението да я направя и да търся информация за Дървото на Живота! Следващия път – в цвят, обещавам!
Вкусът: става с всяка сурова торта, която правя по и по! Рецептата следва в коментар.
И сърце, разбира се!
Сега чувствате ли се малко повече … Буда?
Composition of the cake:
base – crumbed soaked for one night hazelnuts, hand-sqeesed stoneless natural dates and 2 small ripe bananas, charcoal-dried black cherries and prunes, some hot liquefyed coco-nut oil
nougat layer – grinded hazelnuts, liquefyed coco-nut oil again, some stevia seweetened green (nothing to do with green tea, but not fermented) Rooibos tea, maple syrup
chocolate tree -: hazelnut paste (100% hazelnuts), cocoa-butter, carob powder (or coca powder), soy lecithin and maple syrup, Burbon vanilla from the grinder
Състав на тортата:
основа – намачкани накиснати предварително за една нощ лешници, намачкани с ръце натурални фурми и 2 малки зрели банана, сушени на дървени въглища черни череши и сини сливи, малко горещо разтопено кокосово масло
слой нуга – намлени лешници, втечнено кокосово масло отново, малко подсладен с листа от стевия зелен (няма нищо общо със зелен чай, а е неферментирал) чай ройбос, кленов сироп
шоколадово дърво -: лешников тахан (100% лешник), какаово масло, брашно от рожкови (или какао на прах), соев лецитин и кленов сироп, бурбонска ванилия от мелничка