Home » cakes » A cake for Pavleta

A cake for Pavleta

DSC_0273 (29)
My friend Pavleta is besides a passioned gardener and a rag-doll tailor also a lover of sweets. She wanted for a long time me to make a cake for her and I finally did it. With the flowers from her own garden! 😉
DSC_0286 (28)
This time with recipe – because it’s so easy and she wanted to know it!
First you soak in water some cashew for 24 hours. DSC_0102 (37)
Than you make the pie crust with fingers from soaked in some tea oats and a lot of dates. DSC_0188 (32)
And you strain the cream from the cashew, maple sirup aaaand if you couldn’t find coco-nut butter like me with a buffalo’s butter for example. 🙂 If needed you could add some more sweet taste with quality brown cane sugar or some tea or other liquid to rise the cream. DSC_0250 (29)
Than you freezе the cake to wait for Pavleta when you powder with cocoa or carob powder. DSC_0251 (29)DSC_0258 (29)DSC_0261 (28)
And at the end you decorate with the flowers before showing! That simple!DSC_0316 (25)DSC_0315 (27)DSC_0277 (28)DSC_0314 (27)DSC_0284 (27)DSC_0264 (28)DSC_0280 (29)
The initial idea was to decorate it with this colourful fruits … some other time!
DSC_0312 (26)

Advertisements

One thought on “A cake for Pavleta

  1. Торта за Павлета!
    Приятелката ми Павлета освен, че е страстна градинарка и шие парцалени кукли, е и любител на сладичкото. Тя отдавна искаше да й направя торта и аз най-накрая го направих. С цветя от нейната градина! 😉
    Този път с рецепта – тъй като е толкова лесно и тя искаше да я знае.
    Първо накисвате във вода малко кашу за около 24 часа.
    После правите блата с пръсти от накиснати овесени ядки в чай и мнооого фурми.
    И пасирате крем от кашуто, кленов сироп иии като не можете да намерите кокосово масло като мен с биволско масло например. 🙂 При необходимост можете да добавите още сладост с качествена нерафинирана кафява захар или с някакъв чай или друга течност да разбухнете крема.
    После замразявате тортата да си дочака Павлета, когато наръсвате с какао или рожкови на прах.
    Накрая декорирате с цветята преди да я покажете! Толкова лесно!
    Първоначалната идея бе да украся с тези разноцветни цветни плодове … някой друг път!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s